Skip to content

ExpEx zoekt jongeren met ervaring in de jeugdhulp

16 mei 2019

ExpEx Flevoland is van start gegaan met een bijeenkomst waar gemeenten, (jeugdhulp)organisaties en jongeren aanwezig waren. ExpEx staat voor Experienced Experts en zet de ervaringen in die jongeren hebben opgedaan in de jeugdhulp. Op verschillende plekken in Nederland praten jongeren als ExpEx al mee over beleid, praktijk en invulling van de jeugdhulp. Ook ondersteunen ze andere jongeren vanuit hun eigen ervaring. De reacties tijdens de startbijeenkomst voor ExpEx Flevoland waren erg enthousiast. De aanwezige partijen zagen allerlei mogelijkheden om de cliƫntparticipatie van jongeren in hun eigen werk te benutten.

Werving jongeren

CMO Flevoland leidt het project en zoekt jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Jongeren uit Flevoland die ervaring hebben met jeugdhulpverlening, verslaving, dak- en thuisloosheid, psychische kwetsbaarheid, pesten, mishandeling, (v)echtscheidingen of jong ouderschap kunnen zich melden.

In het najaar start voor hen een training, waarna ze aan de slag gaan als ExpEx. Het gaat om jongeren die gemotiveerd zijn om hun kennis in te zetten voor het verbeteren van de situatie van andere jongeren en het werk van gemeenten en jeugdhulporganisaties. Daarbij is het belangrijk dat ze afstand kunnen nemen tot hun eigen ervaring. 

Voor meer informatie of het aanmelden van een jongere kun je terecht bij Esther de Ruigh (e.deruigh@cmo-flevoland.nl) of Dorine ten Doeschot (d.tendoeschot@cmo-flevoland.nl).

De inzet van ExpEx is onderdeel van het programma zorglandschap jeugd Flevoland.